Epres charlotte torta marcipán csigákkal recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 5 ek eperlekvár (a kenéshez)
Krémhez:
- 20 g zselatin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg eper
- 5 dl gyümölcsjoghurt
- 1 dl víz
Csigákhoz:
- 10 dkg marcipán
Elkészítése:
A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük.
A tojások fehérjéhez adunk 4 ek vizet, keményre felverjük, és 5 dkg cukorral tovább keverjük.
A liszt felét, amiben elvegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, majd a megmaradt lisztet és a többi habot.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, vizes konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, szorosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük, és visszatekerjük. Kb. fél óra múlva felszeleteljük.
Egy tortaforma oldalát és az alját kibéleljük a tekercsekkel.
Krém készítése:
Az epret a cukorral és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal.
1 dl vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint, és a joghurthoz keverjük.
Amikor már nem túl híg, de még nem dermedt meg, beleöntjük a piskótatekercsekkel bélelt formába. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Csigák készítése:
A marcipánt 3 részre osztjuk, és csigatesteket formázunk belőle. Piskótatekercsből van a háza, és lekvárral elkészítjük a szemüket és a szájukat.
Az epres charlotte torta marcipán csigákkal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »