Epres charlotte torta marcipán csigákkal recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 5 ek eperlekvár (a kenéshez)
Krémhez:
- 20 g zselatin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg eper
- 5 dl gyümölcsjoghurt
- 1 dl víz
Csigákhoz:
- 10 dkg marcipán
Elkészítése:
A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük.
A tojások fehérjéhez adunk 4 ek vizet, keményre felverjük, és 5 dkg cukorral tovább keverjük.
A liszt felét, amiben elvegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, majd a megmaradt lisztet és a többi habot.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, vizes konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, szorosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük, és visszatekerjük. Kb. fél óra múlva felszeleteljük.
Egy tortaforma oldalát és az alját kibéleljük a tekercsekkel.
Krém készítése:
Az epret a cukorral és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal.
1 dl vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint, és a joghurthoz keverjük.
Amikor már nem túl híg, de még nem dermedt meg, beleöntjük a piskótatekercsekkel bélelt formába. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Csigák készítése:
A marcipánt 3 részre osztjuk, és csigatesteket formázunk belőle. Piskótatekercsből van a háza, és lekvárral elkészítjük a szemüket és a szájukat.
Az epres charlotte torta marcipán csigákkal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 4 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »