Epres charlotte torta marcipán csigákkal recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek víz
- 20 dkg finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 5 ek eperlekvár (a kenéshez)
Krémhez:
- 20 g zselatin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg eper
- 5 dl gyümölcsjoghurt
- 1 dl víz
Csigákhoz:
- 10 dkg marcipán
Elkészítése:
A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, 4 ek vízzel habosra keverjük.
A tojások fehérjéhez adunk 4 ek vizet, keményre felverjük, és 5 dkg cukorral tovább keverjük.
A liszt felét, amiben elvegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, majd a megmaradt lisztet és a többi habot.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor megsült, vizes konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, szorosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük, és visszatekerjük. Kb. fél óra múlva felszeleteljük.
Egy tortaforma oldalát és az alját kibéleljük a tekercsekkel.
Krém készítése:
Az epret a cukorral és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal.
1 dl vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint, és a joghurthoz keverjük.
Amikor már nem túl híg, de még nem dermedt meg, beleöntjük a piskótatekercsekkel bélelt formába. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Csigák készítése:
A marcipánt 3 részre osztjuk, és csigatesteket formázunk belőle. Piskótatekercsből van a háza, és lekvárral elkészítjük a szemüket és a szájukat.
Az epres charlotte torta marcipán csigákkal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 4 g