Epres charlotte recept

Hozzávalók:
Piskótatekercs:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek cukor
- 12 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- eperdzsem
Krém:
- 6 dl habtejszín
- 50 g zselatin
- 1 dl víz
- 100 g eperdzsem
- eper
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások kemény habját.
Kivajazott, lisztezett gáztepsiben 180 fokon aranysárgára sütjük. A piskóta alapanyagaiból két lapot, majd ha kihűlt, mindkettőt belekvározzuk és felszeleteljük ujjnyi vastagra.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az eperdzsemet. A vízben felfőzzük a zselatint, amit ha langyosra hűlt hozzákeverjük a krémhez, végül hozzáadjuk a friss gyümölcsöt.
Egy mély tálat kibélelünk folpackkal, körberakjuk a piskótatekercsekkel,majd beletöltjük a krémet és a tetejét lezárjuk piskótatekercsekkel.
Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben, majd kiborítjuk a formából és friss gyümölccsel, illetve tejszínhabbal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »