Epres charlotte recept

Hozzávalók:
Piskótatekercs:
- 12
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek cukor
- 12 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- eperdzsem
Krém:
- 6 dl habtejszín
- 50 g zselatin
- 1 dl víz
- 100 g eperdzsem
- eper
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások kemény habját.
Kivajazott, lisztezett gáztepsiben 180 fokon aranysárgára sütjük. A piskóta alapanyagaiból két lapot, majd ha kihűlt, mindkettőt belekvározzuk és felszeleteljük ujjnyi vastagra.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük az eperdzsemet. A vízben felfőzzük a zselatint, amit ha langyosra hűlt hozzákeverjük a krémhez, végül hozzáadjuk a friss gyümölcsöt.
Egy mély tálat kibélelünk folpackkal, körberakjuk a piskótatekercsekkel,majd beletöltjük a krémet és a tetejét lezárjuk piskótatekercsekkel.
Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben, majd kiborítjuk a formából és friss gyümölccsel, illetve tejszínhabbal díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »