Epres Charlotte recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 30 dkg eper dzsem
A krémhez:
- 5 dl tejszín
- 2 vaníliás cukor
- 1 tasak zselatin fix
- 1 tasak krémes krémpor
- 6 dl tej
- 50 dkg eper
- színes szórócukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóból szokott módon piskótatésztát készítünk. Előmelegített 180 fokos sütőben sütőpapírral bélelt gáz tepsiben 20 perc alatt megsütjük. A tepsiből kiemelve a sütőpapírral azonnal feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
A házi krémes krémet a tejjel elkészítjük, a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vaníliát és zselatin fixet, majd kanalanként a krémes krémmel összekeverjük. Egy keveset hagyunk a díszítésre.
A piskóta tekercset megkenjük az eper dzsemmel, szorosan feltekerjük és 1-2 órát félre tesszük. Egy nagyobb tálat fóliával kibélelünk, a piskóta tekercset felszeleteljük. Kirakjuk a tál alját és a szélét körbe, a krém egy negyed részét belekenjük, megszórjuk a felszeletelt eperrel, majd megint krém és eperkrém.
Ezután egy sor piskóta tekercs, aztán folytatjuk krém, eper krém, eper, krém. Az alját piskóta szeletekkel zárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Torta tálra borítjuk, és kicsit tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk a színes cukorkákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »