Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóból szokott módon piskótatésztát készítünk. Előmelegített 180 fokos sütőben sütőpapírral bélelt gáz tepsiben 20 perc alatt megsütjük. A tepsiből kiemelve a sütőpapírral azonnal feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
A házi krémes krémet a tejjel elkészítjük, a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a vaníliát és zselatin fixet, majd kanalanként a krémes krémmel összekeverjük. Egy keveset hagyunk a díszítésre.
A piskóta tekercset megkenjük az eper dzsemmel, szorosan feltekerjük és 1-2 órát félre tesszük. Egy nagyobb tálat fóliával kibélelünk, a piskóta tekercset felszeleteljük. Kirakjuk a tál alját és a szélét körbe, a krém egy negyed részét belekenjük, megszórjuk a felszeletelt eperrel, majd megint krém és eperkrém.
Ezután egy sor piskóta tekercs, aztán folytatjuk krém, eper krém, eper, krém. Az alját piskóta szeletekkel zárjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Torta tálra borítjuk, és kicsit tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk a színes cukorkákkal.