Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epertorta recept

Epertorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskóta

    Eperkrémhez:

    • fél kg eper
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor

    Vanília krémhez:

    • 2 dl habtejszín
    • 2 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor

    Díszítéshez:

    • 2 dl habtejszín
    • 2 cs habfixáló
    • 1 cs színtelen tortazselé
    • 1 ek kristálycukor

    Elkészítése:
    A piskótát tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.
    Eperkrém: Az epret egy fazékban a cukorral együtt főzni kezdjük. A pudingport 2 dl vízzel elkeverjük, amikor az eper levet ereszt hozzáöntjük a pudingot és addig főzzük, amíg besűrűsödik.Ezt rákenjük a piskótára.
    Vaníliakrém: A habtejszínt verni kezdjük a cukorral. Amikor kezd sűrűsödni hozzáadjuk a keverős pudingport és tovább verjük, amíg besűrűsödik. (vigyázat, ne verjük túl!)

    Ha teljesen kihűlt az eperkrém rákanalazzuk a a vaníliás krémet. Majd rátesszük a másik piskóta karikát.

    Díszítés: A habtejszínt a kristálycukorral habbá verjük, beletesszük a habfixálót és a tortazselét. (Ha nem szülinapi torta ez akár el is maradhat)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá