Epertorta recept
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSból piskóta
Eperkrémhez:
- fél kg eper
- 10 dkg cukor
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
Vanília krémhez:
- 2 dl habtejszín
- 2 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
Díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- 2 cs habfixáló
- 1 cs színtelen tortazselé
- 1 ek kristálycukor
Elkészítése:
A piskótát tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.
Eperkrém: Az epret egy fazékban a cukorral együtt főzni kezdjük. A pudingport 2 dl vízzel elkeverjük, amikor az eper levet ereszt hozzáöntjük a pudingot és addig főzzük, amíg besűrűsödik.Ezt rákenjük a piskótára.
Vaníliakrém: A habtejszínt verni kezdjük a cukorral. Amikor kezd sűrűsödni hozzáadjuk a keverős pudingport és tovább verjük, amíg besűrűsödik. (vigyázat, ne verjük túl!)
Ha teljesen kihűlt az eperkrém rákanalazzuk a a vaníliás krémet. Majd rátesszük a másik piskóta karikát.
Díszítés: A habtejszínt a kristálycukorral habbá verjük, beletesszük a habfixálót és a tortazselét. (Ha nem szülinapi torta ez akár el is maradhat)