Epertorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Epertorta

Hozzávalók:

  • 6 db tojásból piskóta

Eperkrémhez:

  • fél kg eper
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor

Vanília krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 2 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor

Díszítéshez:

  • 2 dl habtejszín
  • 2 cs habfixáló
  • 1 cs színtelen tortazselé
  • 1 ek kristálycukor

Elkészítése:
A piskótát tortaformában megsütjük, majd kettévágjuk.
Eperkrém: Az epret egy fazékban a cukorral együtt főzni kezdjük. A pudingport 2 dl vízzel elkeverjük, amikor az eper levet ereszt hozzáöntjük a pudingot és addig főzzük, amíg besűrűsödik.Ezt rákenjük a piskótára.
Vaníliakrém: A habtejszínt verni kezdjük a cukorral. Amikor kezd sűrűsödni hozzáadjuk a keverős pudingport és tovább verjük, amíg besűrűsödik. (vigyázat, ne verjük túl!)

Ha teljesen kihűlt az eperkrém rákanalazzuk a a vaníliás krémet. Majd rátesszük a másik piskóta karikát.

Díszítés: A habtejszínt a kristálycukorral habbá verjük, beletesszük a habfixálót és a tortazselét. (Ha nem szülinapi torta ez akár el is maradhat)