Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperkrémes torta recept

Eperkrémes torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 csapott evőkanál porcukor
    • 7 csapott evőkanál liszt
    • kevés sütőpor

    A krémhez:

    • 4 dl tej
    • 2 csomag eper ízű pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • eper ízlés szerint

    Elkészítése:
    A sütőt előmelegítjük. Egy kb 23 cm átmérőjű tepsit/ formát kivajazunk, kilisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk.
    A 7 db tojás sárgáját és fehérjéjét szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd belekeverjük a porcukrot, a 7 tojás sárgáját és a sütőporos lisztet. Ezt kb 1 órán át sütjük közepes lángon.
    Miközben hűl a piskóta, kikeverjük a krémet. 4 dl tejben felfőzzük a 2 csomag eper ízű pudingport. Amíg kihűl, a margarint és a porcukrot jól összedolgozzuk, majd a kihűlt pudinggal csomómentesen összekeverjük.
    A kihűlt piskótát felvágjuk vízszintesen 2 részre. Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, majd megmosott és felvágott eperszeleteket rétegezünk rá. Ezután újabb piskótalap következik. A tortánk külsejét díszíthetjük kimaradt krémmel, illetve felvert tejszínhabbal, eperrel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá