Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperhabos torta recept

Eperhabos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • fél dl olaj
    • 2 ek hideg víz
    • 12 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor

    Krémhez:

    • 1 csomag epres pudingpor
    • 4 dl tej
    • 1 ek cukor
    • fél dl epervelő
    • 25 dkg mascarpone
    • 3 dl tejszín
    • 3 dkg porcukor
    • 1 habfixáló
    • fél dl epervelő

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük.
    Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadjuk a felvert fehérjét, óvatosan összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet.

    Sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm) tesszük, és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

    Amikor kihűlt, felvágjuk három egyforma lapra, és megtöltjük a krémmel.

    A krém készítése:

    A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, azzal a különbséggel, hogy csak 4 dl tejet használunk, ezáltal sűrűbb krémet kapunk.
    Amikor kihűlt a puding, hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt a porcukorral és a fixálóval kemény habbá verjük, és a felét a pudingos krémbe keverjük. Ezzel a pudingos, habos krémmel megtöltjük a tortalapokat.

    A felvert tejszín másik feléhez hozzákeverjük az epervelőt, és ezzel díszítjük a torta oldalát és tetejét.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá