Eperhabos torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- fél dl olaj
- 2 ek hideg víz
- 12 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krémhez:
- 1 csomag epres pudingpor
- 4 dl tej
- 1 ek cukor
- fél dl epervelő
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 3 dkg porcukor
- 1 habfixáló
- fél dl epervelő
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadjuk a felvert fehérjét, óvatosan összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm) tesszük, és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Amikor kihűlt, felvágjuk három egyforma lapra, és megtöltjük a krémmel.
A krém készítése:
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, azzal a különbséggel, hogy csak 4 dl tejet használunk, ezáltal sűrűbb krémet kapunk.
Amikor kihűlt a puding, hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt a porcukorral és a fixálóval kemény habbá verjük, és a felét a pudingos krémbe keverjük. Ezzel a pudingos, habos krémmel megtöltjük a tortalapokat.
A felvert tejszín másik feléhez hozzákeverjük az epervelőt, és ezzel díszítjük a torta oldalát és tetejét.