Eperhabos torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 5 tojás
  • 10 dkg cukor
  • fél dl olaj
  • 2 ek hideg víz
  • 12 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Krémhez:

  • 1 csomag epres pudingpor
  • 4 dl tej
  • 1 ek cukor
  • fél dl epervelő
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 3 dkg porcukor
  • 1 habfixáló
  • fél dl epervelő

Elkészítése:

Piskóta készítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével, az olajjal és a vízzel habosra kikeverjük. A fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük. A lisztet és a sütőport összekeverjük.
Amikor a sárgája már szép habos, hozzáadjuk a felvert fehérjét, óvatosan összekeverjük, végül hozzáadjuk a sütőporos lisztet.

Sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm) tesszük, és 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Amikor kihűlt, felvágjuk három egyforma lapra, és megtöltjük a krémmel.

A krém készítése:

A pudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, azzal a különbséggel, hogy csak 4 dl tejet használunk, ezáltal sűrűbb krémet kapunk.
Amikor kihűlt a puding, hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt a porcukorral és a fixálóval kemény habbá verjük, és a felét a pudingos krémbe keverjük. Ezzel a pudingos, habos krémmel megtöltjük a tortalapokat.

A felvert tejszín másik feléhez hozzákeverjük az epervelőt, és ezzel díszítjük a torta oldalát és tetejét.