Eper-joghurtkrém torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 16 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél citrom reszelt héja
- 1 cs. vanília cukor
- csipet só
Krém:
- 0,5 liter eperjoghurt (Jogobella)
- 6 ek cukor
- 1 csomag vanília cukor
- 0,5 liter Hulala tejszín
- 2 csomag habfixáló
- 30 dkg eper
Tetejére:
- 1 csomag piros tortazselé
- 1 ek cukor
Díszítéshez:
- 8-10 szem eper
- darált dió
- 10 dkg jó minőségű étcsoki
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét keverőtálba tesszük és egy csipet sóval elkezdjük felverni, mikor habosodni kezd, fokozatosan hozzáadunk 6 dkg cukrot. A maradék cukrot egy tálban összekeverjük, fehéredésig a cukorral. Amikor a tojásfehérjét kemény habbá vertük a robotgéppel fakanálra váltunk és felváltva a lisztet és a cukros tojássárgáját a habhoz keverjük, belekeverünk egy csipet sót és a citromhéjat is. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. 160 fokos sütőben készre sütjük. A kihűlt lapot 3 lapra vágjuk.
A krémhez a gyümölcsjoghurtot összekeverjük a cukrokkal A friss gyümölcsöt apró kockára vágva a joghurtba forgatjuk.. A tejszínhabba beletesszük a habfixálót és nagyon kemény habbá verjük, 1/5 részét félretesszük, a maradékot óvatosan a gyümölcsjoghurtba forgatjuk és hűtőbe tesszük.
Összeállítás:
A krémet 3 felé osztjuk, 2/3 részével megtöltjük a lapokat, 1/3 részével pedig kívülről egyenletesen bevonjuk vele a tortát. A félrerakott habtejszínt nyomózsákba téve a torta tetejét körberajzoljuk vele, peremet alkotva a habból. A maradék tejszínt a torta oldalára kenhetjük.
A tortazselét az előírásoknak megfelelően elkészítjük és bevonjuk vele a torta tetejét. A torta oldalát megszórjuk a darált dióval, majd 1-2 nagyobb eperszemet a zöldjével együtt vékony szeletre vágunk és a torta oldalán a habba nyomunk. A csokit felolvasztjuk és a maradék epret félig belemártjuk, sütőpapíron megdermesztjük, majd a torta tetejét díszítjük vele, a maradék csokit nyomózsákba vagy dekortollba tesszük és a torta tetejét megcsurgatjuk vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


