Eper-joghurtkrém torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 8 tojás
  • 16 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 cs. vanília cukor
  • csipet só

Krém:

  • 0,5 liter eperjoghurt (Jogobella)
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vanília cukor
  • 0,5 liter Hulala tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 30 dkg eper

Tetejére:

  • 1 csomag piros tortazselé
  • 1 ek cukor

Díszítéshez:

  • 8-10 szem eper
  • darált dió
  • 10 dkg jó minőségű étcsoki

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét keverőtálba tesszük és egy csipet sóval elkezdjük felverni, mikor habosodni kezd, fokozatosan hozzáadunk 6 dkg cukrot. A maradék cukrot egy tálban összekeverjük, fehéredésig a cukorral. Amikor a tojásfehérjét kemény habbá vertük a robotgéppel fakanálra váltunk és felváltva a lisztet és a cukros tojássárgáját a habhoz keverjük, belekeverünk egy csipet sót és a citromhéjat is. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a masszát beleöntjük. 160 fokos sütőben készre sütjük. A kihűlt lapot 3 lapra vágjuk.

A krémhez a gyümölcsjoghurtot összekeverjük a cukrokkal A friss gyümölcsöt apró kockára vágva a joghurtba forgatjuk.. A tejszínhabba beletesszük a habfixálót és nagyon kemény habbá verjük, 1/5 részét félretesszük, a maradékot óvatosan a gyümölcsjoghurtba forgatjuk és hűtőbe tesszük.

Összeállítás:
A krémet 3 felé osztjuk, 2/3 részével megtöltjük a lapokat, 1/3 részével pedig kívülről egyenletesen bevonjuk vele a tortát. A félrerakott habtejszínt nyomózsákba téve a torta tetejét körberajzoljuk vele, peremet alkotva a habból. A maradék tejszínt a torta oldalára kenhetjük.

A tortazselét az előírásoknak megfelelően elkészítjük és bevonjuk vele a torta tetejét. A torta oldalát megszórjuk a darált dióval, majd 1-2 nagyobb eperszemet a zöldjével együtt vékony szeletre vágunk és a torta oldalán a habba nyomunk. A csokit felolvasztjuk és a maradék epret félig belemártjuk, sütőpapíron megdermesztjük, majd a torta tetejét díszítjük vele, a maradék csokit nyomózsákba vagy dekortollba tesszük és a torta tetejét megcsurgatjuk vele.