Elzászi almatorta recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A tésztát lisztezett deszkán egyenletes vastagságúra, 26 cm átmérőjű lappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm-es tortaformát.
A meghámozott almákat ketté vágjuk, magházát eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd lecsoljuk citromlével. Arányosan elosztva, kívülről befelé haladva, körkörösen kirakjuk a tészta tetejét az almával. Kb 4-5 alma kell hozzá nagyságtól függően.
Közben egy tálban alaposan összedolgozzuk a cukrot, a tojásokat, a tejszínt és a reszelt citromhéjat. A tejszínes tojáskeveréket egyenletesen az almadarabok tetejére és közé öntjük.
190 fokos, előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Amint elkészült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Langyosan kivesszük a formából vagy az alját kiemeljük és megszórjuk porcukorral. Azonnal tálaljuk, mert frissen a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »