Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elzászi almatorta recept

Elzászi almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 22 dkg liszt
    • 11 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • késhegynyi só

    Töltelék:

    • 1 kg alma
    • 2 evőkanál citromlé
    • 10 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,25 dl habtejszín
    • 1 citrom reszelt héja

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük 1 órára.

    A tésztát lisztezett deszkán egyenletes vastagságúra, 26 cm átmérőjű lappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm-es tortaformát.

    A meghámozott almákat ketté vágjuk, magházát eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd lecsoljuk citromlével. Arányosan elosztva, kívülről befelé haladva, körkörösen kirakjuk a tészta tetejét az almával. Kb 4-5 alma kell hozzá nagyságtól függően.

    Közben egy tálban alaposan összedolgozzuk a cukrot, a tojásokat, a tejszínt és a reszelt citromhéjat. A tejszínes tojáskeveréket egyenletesen az almadarabok tetejére és közé öntjük.

    190 fokos, előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Amint elkészült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Langyosan kivesszük a formából vagy az alját kiemeljük és megszórjuk porcukorral. Azonnal tálaljuk, mert frissen a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá