Elzászi almatorta recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A tésztát lisztezett deszkán egyenletes vastagságúra, 26 cm átmérőjű lappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy 24 cm-es tortaformát.
A meghámozott almákat ketté vágjuk, magházát eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd lecsoljuk citromlével. Arányosan elosztva, kívülről befelé haladva, körkörösen kirakjuk a tészta tetejét az almával. Kb 4-5 alma kell hozzá nagyságtól függően.
Közben egy tálban alaposan összedolgozzuk a cukrot, a tojásokat, a tejszínt és a reszelt citromhéjat. A tejszínes tojáskeveréket egyenletesen az almadarabok tetejére és közé öntjük.
190 fokos, előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. Amint elkészült kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Langyosan kivesszük a formából vagy az alját kiemeljük és megszórjuk porcukorral. Azonnal tálaljuk, mert frissen a legfinomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »