Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egytojásos torta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg margarin vagy 8 dkg zsír
    • 8 dkg cukor
    • 20 dkg méz
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Töltelék:

    • 1/2 liter tej
    • 10 dkg liszt
    • 30 dkg cukor
    • 20 dkg vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk és a többi anyagot hozzáadva a tésztát jól meggyúrjuk. 6 egyenlő részre osztjuk és a tepsi alján vagy szél nélküli sütőlemezen 6 négyszögű lapot sütünk. A töltelékhez a cukrot világosbarnára pirítjuk,1/2 dl vízzel és 2 dl tejjel felengedjük. A lisztet a többi tejjel eldolgozzuk és a karamellhez öntve sűrűre főzzük,mint a tejbegrízt. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk darabokban a margarint a vaníliás cukrot és addig keverjük,amíg teljesen ki nem hűl. Alapok széleit egyenesre vágjuk és a krémmel megtöltjük. A tetejét is azzal vonjuk be,s a levágott szélek morzsájával meghintjük. Készíthetjük a alapokat méz nélkül,dupla mennyiségű cukorral és valamivel több tejjel. A mézzel készült lapok aznap kemények,csak másnap puhulnak meg

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá