Egyszerű piskóta kis tortához recept

Hozzávalók:
- 3 nagyobb házi
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpos ek cukor
- 3 púpos ek liszt
- 1 csapott kk sütőpor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük.
Egy kisméretű (18cm) csatos tortaformát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel.
A lisztet elkeverjük a sütőporral.
A tojásokat szétválasztjuk. Gépi habverővel a fehérjét keményre verjük. Belekanalazzuk a cukrot és tovább verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és még azzal is pár percig verjük.
Végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
Az előkészített formába simítjuk.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 20 percig sütjük.
(Közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját!)
Tűpróbával ellenőrizzük.
1-2 perc után egy hosszabb pengéjű, éles késsel óvatosan körbevágjuk, a csatos formát lekapcsoljuk róla, majd a piskótát leemeljük a forma aljáról.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Tetszőleges krémmel töltjük.
Tipp:
Azt már többször elmondtam, hogy nem tudok tortát sütni, mert valahogy sohasem sikerül olyanra, amilyenre én szeretném (összeesik, lelapul, stb.). Ezért csak családi szülinap alkalmával veszem elő a tortaformát. Általában egy kisméretűt használok, ami nekünk épp elég. Most is épp így tettem, de olyan szép lett, hogy tudtam, ezt meg kell, hogy örökítsem már csak saját magamnak is, ezzel bizonyítva, hogy igenis meg tudom csinálni. Ez fog ösztönözni, hogy legközelebb bátrabban belevágjak vagy akár ezen az egyszerű változaton túllépjek, amit még Anyukámtól tanultam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »