Dolce ligueur torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 5 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek víz
- 1/2 tasak sütőpor
Krém:
- 1 cs stilla dolce likőrkrémpor (hidegen keverhető)
- 5 dl hideg tej
Díszítéshez:
- 10 dkg ét tortabevonó
- mandula apróra vágva
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral, citrom héjjal és a vízzel kihabosítjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd a sárgákhoz adjuk a habbal felverve és óvatosan összeforgatjuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Ha a lap kihűlt három, egyforma részre vágjuk (nem lesz magas, hogy vízszintesen tudjuk vágni, így függőlegesen vágva alakítjuk ki a 3 lapot).
A krémhez a tejbe belekeverjük a krémport és a leírásnak megfelelően elkészítjük. Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat, úgy, hogy a tetejére is jusson.
A csokit felolvasztjuk, majd elsimítjuk a sütemény tetején és megszórjuk apróra vágott mandulával. Dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »