Dolce ligueur torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 5 ek cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek víz
- 1/2 tasak sütőpor
Krém:
- 1 cs stilla dolce likőrkrémpor (hidegen keverhető)
- 5 dl hideg tej
Díszítéshez:
- 10 dkg ét tortabevonó
- mandula apróra vágva
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral, citrom héjjal és a vízzel kihabosítjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd a sárgákhoz adjuk a habbal felverve és óvatosan összeforgatjuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Ha a lap kihűlt három, egyforma részre vágjuk (nem lesz magas, hogy vízszintesen tudjuk vágni, így függőlegesen vágva alakítjuk ki a 3 lapot).
A krémhez a tejbe belekeverjük a krémport és a leírásnak megfelelően elkészítjük. Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat, úgy, hogy a tetejére is jusson.
A csokit felolvasztjuk, majd elsimítjuk a sütemény tetején és megszórjuk apróra vágott mandulával. Dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.