Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dolce ligueur torta recept

Dolce ligueur torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 5 ek cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek víz
    • 1/2 tasak sütőpor

    Krém:

    • 1 cs stilla dolce likőrkrémpor (hidegen keverhető)
    • 5 dl hideg tej

    Díszítéshez:

    • 10 dkg ét tortabevonó
    • mandula apróra vágva

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral, citrom héjjal és a vízzel kihabosítjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd a sárgákhoz adjuk a habbal felverve és óvatosan összeforgatjuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Ha a lap kihűlt három, egyforma részre vágjuk (nem lesz magas, hogy vízszintesen tudjuk vágni, így függőlegesen vágva alakítjuk ki a 3 lapot).

    A krémhez a tejbe belekeverjük a krémport és a leírásnak megfelelően elkészítjük. Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat, úgy, hogy a tetejére is jusson.

    A csokit felolvasztjuk, majd elsimítjuk a sütemény tetején és megszórjuk apróra vágott mandulával. Dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá