Dolce ligueur torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Dolce ligueur torta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 3 ek liszt
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 5 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek víz
  • 1/2 tasak sütőpor

Krém:

  • 1 cs stilla dolce likőrkrémpor (hidegen keverhető)
  • 5 dl hideg tej

Díszítéshez:

  • 10 dkg ét tortabevonó
  • mandula apróra vágva

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral, citrom héjjal és a vízzel kihabosítjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd a sárgákhoz adjuk a habbal felverve és óvatosan összeforgatjuk. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát belesimítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Ha a lap kihűlt három, egyforma részre vágjuk (nem lesz magas, hogy vízszintesen tudjuk vágni, így függőlegesen vágva alakítjuk ki a 3 lapot).

A krémhez a tejbe belekeverjük a krémport és a leírásnak megfelelően elkészítjük. Az elkészült krémmel megtöltjük a lapokat, úgy, hogy a tetejére is jusson.

A csokit felolvasztjuk, majd elsimítjuk a sütemény tetején és megszórjuk apróra vágott mandulával. Dermedés után szeletekre vágva tálaljuk.