Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobos ízű legyezőtorta recept

Dobos ízű legyezőtorta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 g jilkpaszta (a jilk cukrászati adalékanyag, térfogatnövelésre használják pl piskóták készítésénél 9
    • 80 ml víz
    • 160 g porcukor
    • 240 g liszt
    • 4 g sütőpor

    Krémhez:

    • 150 g kristálycukor
    • 200 ml víz
    • 50 g vaníliás pudingpor
    • 10 g jó minőségű kakaópor
    • 150 ml tej
    • 50 ml kávé
    • 50 g porcukor
    • 30 g vaníliás cukor
    • 250 g margarin

    Elkészítése:

    A piskótához először a jilkpasztát, a vizet, a porcukrot és a tojásokat habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd gáztepsiben sütőpapírra kenve sütjük 170 fokon, majd kihűtjük.

    A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és a vízzel felöntjük és addig forraljuk, amíg az összes karamell el nem olvad. Ha kész 300 ml folyadékot kapunk.

    Egy másik edényben a pudingot és a kakaóport kikeverjük csomómentesre a hideg tejjel és a kávéval, hozzáöntjük a karamelles folyadékot és állandó keverés mellet sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.

    A margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük és a már hideg, főzött krémet hozzákeverjük.

    A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztára rákenjük a krém felét és három egyforma csíkra vágjuk. Egy csíkot csigaszerűen feltekerünk, majd a talpára állítjuk és a másik két piskóta csíkot egyenként körbe rátekerjük figyelve az illesztésre.

    A maradék krémmel burkoljuk és krémrózsákkal díszítjük.

    Tipp:

    Ha nem kapunk jilkpasztát, akkor hagyományos piskótát sütünk. Ha a piskótát három csíkra vágjuk magas tortát kapunk, de vághatjuk négy csíkra is, akkor a tortánk alacsonyabb és nagyobb átmérőjű lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá