Dobos ízű legyezőtorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 g jilkpaszta (a jilk cukrászati adalékanyag, térfogatnövelésre használják pl piskóták készítésénél 9
- 80 ml víz
- 160 g porcukor
- 240 g liszt
- 4 g sütőpor
Krémhez:
- 150 g kristálycukor
- 200 ml víz
- 50 g vaníliás pudingpor
- 10 g jó minőségű kakaópor
- 150 ml tej
- 50 ml kávé
- 50 g porcukor
- 30 g vaníliás cukor
- 250 g margarin
Elkészítése:
A piskótához először a jilkpasztát, a vizet, a porcukrot és a tojásokat habosra keverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd gáztepsiben sütőpapírra kenve sütjük 170 fokon, majd kihűtjük.
A cukrot egy lábasban karamellizáljuk és a vízzel felöntjük és addig forraljuk, amíg az összes karamell el nem olvad. Ha kész 300 ml folyadékot kapunk.
Egy másik edényben a pudingot és a kakaóport kikeverjük csomómentesre a hideg tejjel és a kávéval, hozzáöntjük a karamelles folyadékot és állandó keverés mellet sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük.
A margarint a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverjük és a már hideg, főzött krémet hozzákeverjük.
A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztára rákenjük a krém felét és három egyforma csíkra vágjuk. Egy csíkot csigaszerűen feltekerünk, majd a talpára állítjuk és a másik két piskóta csíkot egyenként körbe rátekerjük figyelve az illesztésre.
A maradék krémmel burkoljuk és krémrózsákkal díszítjük.
Tipp:
Ha nem kapunk jilkpasztát, akkor hagyományos piskótát sütünk. Ha a piskótát három csíkra vágjuk magas tortát kapunk, de vághatjuk négy csíkra is, akkor a tortánk alacsonyabb és nagyobb átmérőjű lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


