Mogyorókrémes diótorta recept
Ők is elkészítették

Piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 1 dkg fahéjas porcukor
- 10 dkg durvára darált dió
- 20 dkg liszt
- 1/2 dl napraforgó olaj
Krémhez:
- 7 dkg vaníliaízű pudingpor
- 4,5 dl tej
- 25 dkg vaj
- 15-20 dkg porcukor
- 15 dkg darált törökmogyoró
Elkészítése:
A tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, amíg világos és habos lesz. Hozzáadjuk a sütőporral, fahéjas cukorral és dióval elkevert lisztet, majd az olajat, és egynemű tésztává dolgozzuk. Az előkészített, sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingot, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kész pudingot folpackkal letakarjuk (közvetlenül a puding tetejére simítva, hogy ne bőrösödjön), és hagyjuk kihűlni.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, hogy intenzívebb ízt kapjon. Egy evőkanálnyi vízben a cukrot karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a pirított mogyorót. Amint elkészült, kanalanként belekeverjük a pudingba, hogy eloszlassuk benne a karamellizált mogyorót. Végül a puha vajjal habosra kevert porcukrot is hozzáadjuk, és sima, krémes állagot kapunk.
A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk. A rétegeket vastagon megkenjük a mogyorós krémmel, a torta külsejét is bevonjuk. Tejszínhabbal és karamellcsíkokkal díszítjük a tetejét, az oldalát pedig aprított mogyoróval panírozhatjuk, ha szeretnénk. Hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát, hogy az ízek összeérjenek. Szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »