Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorókrémes diótorta recept

Mogyorókrémes diótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 1 dkg fahéjas porcukor
    • 10 dkg durvára darált dió
    • 20 dkg liszt
    • 1/2 dl napraforgó olaj

    Krémhez:

    • 7 dkg vaníliaízű pudingpor
    • 4,5 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 15-20 dkg porcukor
    • 15 dkg darált törökmogyoró

    Elkészítése:

    A tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, amíg világos és habos lesz. Hozzáadjuk a sütőporral, fahéjas cukorral és dióval elkevert lisztet, majd az olajat, és egynemű tésztává dolgozzuk. Az előkészített, sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

    A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingot, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kész pudingot folpackkal letakarjuk (közvetlenül a puding tetejére simítva, hogy ne bőrösödjön), és hagyjuk kihűlni.

    Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, hogy intenzívebb ízt kapjon. Egy evőkanálnyi vízben a cukrot karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a pirított mogyorót. Amint elkészült, kanalanként belekeverjük a pudingba, hogy eloszlassuk benne a karamellizált mogyorót. Végül a puha vajjal habosra kevert porcukrot is hozzáadjuk, és sima, krémes állagot kapunk.

    A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk. A rétegeket vastagon megkenjük a mogyorós krémmel, a torta külsejét is bevonjuk. Tejszínhabbal és karamellcsíkokkal díszítjük a tetejét, az oldalát pedig aprított mogyoróval panírozhatjuk, ha szeretnénk. Hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát, hogy az ízek összeérjenek. Szeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá