Piskótához:
Krémhez:
Elkészítése:
A tojásokat alaposan kikeverjük a cukorral, amíg világos és habos lesz. Hozzáadjuk a sütőporral, fahéjas cukorral és dióval elkevert lisztet, majd az olajat, és egynemű tésztává dolgozzuk. Az előkészített, sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész, rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingot, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A kész pudingot folpackkal letakarjuk (közvetlenül a puding tetejére simítva, hogy ne bőrösödjön), és hagyjuk kihűlni.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, hogy intenzívebb ízt kapjon. Egy evőkanálnyi vízben a cukrot karamellizáljuk, majd beleforgatjuk a pirított mogyorót. Amint elkészült, kanalanként belekeverjük a pudingba, hogy eloszlassuk benne a karamellizált mogyorót. Végül a puha vajjal habosra kevert porcukrot is hozzáadjuk, és sima, krémes állagot kapunk.
A kihűlt tortalapot három egyenlő részre vágjuk. A rétegeket vastagon megkenjük a mogyorós krémmel, a torta külsejét is bevonjuk. Tejszínhabbal és karamellcsíkokkal díszítjük a tetejét, az oldalát pedig aprított mogyoróval panírozhatjuk, ha szeretnénk. Hűtőben pihentetjük legalább 2-3 órát, hogy az ízek összeérjenek. Szeletelve tálaljuk.