Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diótorta recept

Diótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kettéválasztva
    • 160 g cukor
    • 130 g liszt
    • 30 g finomra darált dió
    • Csipet fahéj

    Diókrém:

    • 230 ml tej
    • 250 g cukor
    • 30 g kukoricakeményítő
    • 1 vaníliarúd
    • 150 g finomra darált dió (plusz a díszítéshez)
    • 300 g vaj
    • 100 g olvasztott fehércsokoládé

    Elkészítése:

    Tészta elkészítése:

    A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Óvatosan belekeverjük a lisztet, a fahéjat és a diót, majd sütőpapíros 26 cm-es torta karikába öntjük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

    Krém elkészítése:

    A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával. Ha felforrt sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a cukrot és a diót. Ha lehűlt ez az alap, akkor habosítsuk ki a vajjal, majd keverjük bele az olvasztott fehér csokoládét. A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be a krémmel.

    Ízlés szerint díszítsük. (Én készítettem rá marcipánból rózsát.)

    Tipp:

    26 cm -es átmérőjű tortaformához van a recept, de én 28 cm – es átmérőjűvel készítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá