Diótorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS kettéválasztva - 160 g cukor
- 130 g liszt
- 30 g finomra darált dió
- Csipet fahéj
Diókrém:
- 230 ml tej
- 250 g cukor
- 30 g kukoricakeményítő
- 1 vaníliarúd
- 150 g finomra darált dió (plusz a díszítéshez)
- 300 g vaj
- 100 g olvasztott fehércsokoládé
Elkészítése:
Tészta elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Óvatosan belekeverjük a lisztet, a fahéjat és a diót, majd sütőpapíros 26 cm-es torta karikába öntjük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
Krém elkészítése:
A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával. Ha felforrt sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a cukrot és a diót. Ha lehűlt ez az alap, akkor habosítsuk ki a vajjal, majd keverjük bele az olvasztott fehér csokoládét. A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be a krémmel.
Ízlés szerint díszítsük. (Én készítettem rá marcipánból rózsát.)
Tipp:
26 cm -es átmérőjű tortaformához van a recept, de én 28 cm – es átmérőjűvel készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


