Hozzávalók:
Tésztához:
Diókrém:
Elkészítése:
A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Óvatosan belekeverjük a lisztet, a fahéjat és a diót, majd sütőpapíros 26 cm-es torta karikába öntjük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.
A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával. Ha felforrt sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a cukrot és a diót. Ha lehűlt ez az alap, akkor habosítsuk ki a vajjal, majd keverjük bele az olvasztott fehér csokoládét. A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be a krémmel.
Ízlés szerint díszítsük. (Én készítettem rá marcipánból rózsát.)
26 cm -es átmérőjű tortaformához van a recept, de én 28 cm – es átmérőjűvel készítettem.