Diótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diótorta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 8 db tojás kettéválasztva
  • 160 g cukor
  • 130 g liszt
  • 30 g finomra darált dió
  • Csipet fahéj

Diókrém:

  • 230 ml tej
  • 250 g cukor
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 1 vaníliarúd
  • 150 g finomra darált dió (plusz a díszítéshez)
  • 300 g vaj
  • 100 g olvasztott fehércsokoládé

Elkészítése:

Tészta elkészítése:

A tojások sárgáját habosra keverjük, a fehérjéket a cukorral nem túl kemény habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Óvatosan belekeverjük a lisztet, a fahéjat és a diót, majd sütőpapíros 26 cm-es torta karikába öntjük és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Krém elkészítése:

A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával. Ha felforrt sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a cukrot és a diót. Ha lehűlt ez az alap, akkor habosítsuk ki a vajjal, majd keverjük bele az olvasztott fehér csokoládét. A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be a krémmel.

Ízlés szerint díszítsük. (Én készítettem rá marcipánból rózsát.)

Tipp:

26 cm -es átmérőjű tortaformához van a recept, de én 28 cm – es átmérőjűvel készítettem.