Diótorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 6 dkg vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 4 ek cukor
- kevés rum
- 2 marék dió (darálva)
- 35 dkg megpuhított vaj/margarin
Díszítés:
- dió
- csokoládé
Elkészítése:
Először a pudingot megfőzzük, hogy jól kihűljön és megdermedjen. A készítés megegyezik a csomagoláson leírtakkal, az anyaghányadot azért változtattam meg, mert azzal nagyon lágy pudingot kapunk.
A tojás sárgáját a cukor felével felverjük, a maradék cukrot pedig a fehérjével. Óvatosan összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is beleforgatjuk. Papírral bélelt tortaformába töltjük és tűpróbáig sütjük 190 fokon.
A krémhez a pudingport kikeverjük robotgéppel simára. Hozzáadjuk fokozatosan a vajat/margarint, majd a rumot és a darált diót, mindkettőből annyit amennyit jónak látunk, én folyamatosan kóstolni szoktam.
A piskótát 3 részre vágjuk. Meglocsoljuk a lapokat kevés rummal, majd megtöltjük a krémmel. Kevés krémet hagyunk, ezzel körbekenjük a tortát.
Díszítés szintén ízlés szerint. Én most csak megszórtam darált dióval és csokoládéforgáccsal. Néhány órára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »