Diós tórta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kanál liszt
- 6 kanál cukor
Diós lap:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kanál darált dió
- 6 kanál cukor
- 1 kanál liszt
Krém:
- 6 kanál liszt
- 0,5 liter tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kanál dió (darált)
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 teáskanál kakaópor
- 2 tk margarin
Elkészítése:
A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, ezután a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját simára keverjük a cukorral, lehet porcukor is. A habot hozzákeverjük óvatosan és a végén a lisztet is, de óvatosan ne törjön a hab. Kivajazott-lisztezett, közepes tepsiben kisütjük.
A diós lap ugyan így készül, liszt helyett a diót kezdünk beletenni, a liszt az utolsó.
Krém:
Kevés tejben kikavarjuk a lisztet simára, majd beletesszük a tojást, azzal is simára keverjük, majd fokozatosan felengedjük a maradék tejjel. Lassú tűzön vagy gőzön sűrűre főzzük kevergetés mellett. Ha kihűlt kikavarjuk a vajat a cukorral, majd a hidegre hűtött krémet hozzáöntjük és beletesszük a diót.
Ha a tésztalapok vastagra emelkedtek el lehet vágni lapjában, majd egy diós lap és egy sor krém, majd egy piskóta és a tetejére a krém. Amíg van tésztalap rétegezzük. Fontos, hogy a tetején is legyen krém, majd olvasszuk fel a maradék vajat, kavarjunk el benne 1 kávéskanál kakaót és a hideg krém tetejére öntsük rá.
Jó étvágyat!