Diós guba-torta madártejkrémmel recept

Hozzávalók:
Gubához:
- 10 kifli
- 8 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg dió (darált)
- 1 citromból nyert citromhéj
- 10 dkg vaj
- 1 kk szegfűszeg
Krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 1 csomag zselatinfix
- 1 marék dió (darált)
Elkészítése:
Guba készítése:
A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön kicsit besűrűsítjük.
A darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.
Ráöntjük a kiflikarikákra, kicsit várunk vele, amíg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 180 fokos sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a tejet.
Először egy keveset veszünk belőle a tojássárgás keverékhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.
Ezt a krémet simítjuk a kihűlt diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.
Tetejére:
A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a zselatin fixszel. Habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére.
Díszítésnek megszórjuk darált dióval.
A diós guba-torta madártejkrémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »