Diós guba-torta madártejkrémmel recept
Hozzávalók:
Gubához:
- 10 kifli
- 8 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg dió (darált)
- 1 citromból nyert citromhéj
- 10 dkg vaj
- 1 kk szegfűszeg
Krémhez:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 1 csomag zselatinfix
- 1 marék dió (darált)
Elkészítése:
Guba készítése:
A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön kicsit besűrűsítjük.
A darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.
Ráöntjük a kiflikarikákra, kicsit várunk vele, amíg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 180 fokos sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a tejet.
Először egy keveset veszünk belőle a tojássárgás keverékhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.
Ezt a krémet simítjuk a kihűlt diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.
Tetejére:
A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a zselatin fixszel. Habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére.
Díszítésnek megszórjuk darált dióval.
A diós guba-torta madártejkrémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 16 g