Diós guba-torta madártejkrémmel recept

Hozzávalók:
Gubához:
- 10 kifli
- 8 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 15 dkg dió (darált)
- 1 citromból nyert citromhéj
- 10 dkg vaj
- 1 kk szegfűszeg
Krémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 1 ek porcukor
- 1 csomag zselatinfix
- 1 marék dió (darált)
Elkészítése:
Guba készítése:
A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön kicsit besűrűsítjük.
A darált dióhoz hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.
Ráöntjük a kiflikarikákra, kicsit várunk vele, amíg a kifli felveszi a folyadékot.
Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 180 fokos sütőben megsütjük.
Krém készítése:
A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral. Felforraljuk a tejet.
Először egy keveset veszünk belőle a tojássárgás keverékhez, majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.
Ezt a krémet simítjuk a kihűlt diós guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük.
Tetejére:
A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a zselatin fixszel. Habzsák segítségével halmokat nyomunk belőle a torta tetejére.
Díszítésnek megszórjuk darált dióval.
A diós guba-torta madártejkrémmel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 23 g
Zsír: 16 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »