Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csokoládétorta recept

Diós csokoládétorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 200 g dióbél
    • 250 g vaj
    • 200 g étcsokoládé (70%)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 és 1/2 dl cukor
    • 1 tk vaníliás cukor
    • 1 ek konyak (elhagyható)
    • 1 dl liszt

    Csokoládéglazúrhoz:

    • 200 g étcsokoládé (70%)
    • 1 dl habtejszín
    • 3/4 dl cukor
    • 75 g szobahőmérsékletű vaj

    Díszítéshez:

    • kb 25 g felezett dióbél

    Elkészítése:

    A dió kb 1/4-ét durvára felaprítottam, a többit finomra őröltem.

    A vajat felolvasztottam, a csokoládét darabokra tördeltem, és a meleg vajban hagytam felolvadni. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéből kemény habot vertem. A tojássárgáját fehéredésig kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadtam a csokoládés vajat, a diót és a konyakot, végül a lisztet, és simára kevertem.

    Óvatosan beleforgattam a habot. A masszát egy 24 cm átmérőjű kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tortaformába öntöttem, és 175 fokon 10 percig sütöttem, majd 150 fokra csökkentettem a sütő hőmérsékletét, és még kb. 40 percig sütöttem.

    A glazúrhoz a habtejszínt felfőztem a cukorral, hozzáadtam a darabokra tördelt csokoládét és kis darabokban a vajat, közben kevergettem, amíg sima nem lett. 2-4 órán át állni hagytam, majd a kihűlt tortára kentem. Dióval díszítettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá