Diós csokoládétorta recept

Hozzávalók:
- 200 g dióbél
- 250 g vaj
- 200 g étcsokoládé (70%)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 és 1/2 dl cukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 1 ek konyak (elhagyható)
- 1 dl liszt
Csokoládéglazúrhoz:
- 200 g étcsokoládé (70%)
- 1 dl habtejszín
- 3/4 dl cukor
- 75 g szobahőmérsékletű vaj
Díszítéshez:
- kb 25 g felezett dióbél
Elkészítése:
A dió kb 1/4-ét durvára felaprítottam, a többit finomra őröltem.
A vajat felolvasztottam, a csokoládét darabokra tördeltem, és a meleg vajban hagytam felolvadni. A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéből kemény habot vertem. A tojássárgáját fehéredésig kevertem a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadtam a csokoládés vajat, a diót és a konyakot, végül a lisztet, és simára kevertem.
Óvatosan beleforgattam a habot. A masszát egy 24 cm átmérőjű kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tortaformába öntöttem, és 175 fokon 10 percig sütöttem, majd 150 fokra csökkentettem a sütő hőmérsékletét, és még kb. 40 percig sütöttem.
A glazúrhoz a habtejszínt felfőztem a cukorral, hozzáadtam a darabokra tördelt csokoládét és kis darabokban a vajat, közben kevergettem, amíg sima nem lett. 2-4 órán át állni hagytam, majd a kihűlt tortára kentem. Dióval díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »