Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós, almás kölestorta recept

Diós, almás kölestorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg köles
    • 5 dkg liszt
    • 10 dkg cukor (ha diétázunk, használjunk édesítőt)
    • 10 dkg dió
    • 1 alma lereszelve
    • fahéj
    • sárgabaracklekvár
    • víz

    Elkészítése:

    A kölest kb 6 dl vízben elkezdjük főzni, majd néha megkevergetve és ha kell a vizet pótolva készre főzzük, majd kihűtjük.

    A kihűlt kölest összekeverjük a dióval, liszttel, almával, cukorral és annyi vizet adunk hozzá, hogy jól kenhető masszát kapjunk.

    A masszát egy 24 cm-es formába simítjuk (előtte vagy kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük), majd megkenjük a tetejét lekvárral (nekem a tészta elég édesnek tűnt sütés előtt, így csak egy kis mintát rajzoltam a lekvárból és a fahéjat a tetejére szórtam).

    180 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.

    Tehetünk még hozzá lekvárt, én például reggelire egy szelet kölestortát és egy pici lekvárt ettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá