Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diétás diós répatorta recept

Diétás diós répatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g répa
    • 250 g szénhidrát csökkentett liszt
    • 300 g természetes édesítő (pl. stevia, canderel)
    • 1 dl olaj
    • 1 dl tej
    • 150 gramm dió
    • 2 teáskanál sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vanília aroma és fahéj

    A mázhoz:

    • 200 gramm light krémsajt, vagy mascarpone (ha a torta tetejét és közepét is megkennéd, akkor végy dupla adagot)
    • Természetes édesítő ízlés szerint
    • Vanília aroma

    Elkészítése:

    A répát megpucolom és lereszelem. én durva reszelőt használok mivel szeretem ha kicsit nagyobb darabokba van benne a répa. Ha valaki nem szereti akkor használhat finom reszelőt is.

    A többi hozzávalóval összedolgozzuk és a kész masszát sütőformába öntöm. Ez lehet sima tepsi vagy kör alakú torta forma is. Én általában egy közepes méretű tepsibe sütöm, mert így több kis szeletet tudok vágni és a vendégek is könnyebben tudják enni mint a nagy torta szeleteket.

    150 fokos légkeveréses sütőbe teszem és tűpróbáig sütöm. Ez kb. nekem egy jó 40 perc. A sütőből kivéve megvárom, amíg kihűl és megtöltöm a krémmel. Ha középen is meg akarom tölteni akkor a piskótát kihűlés után kettévágom és megtöltöm, majd a tetejét is. Én díszíteni dióval szoktam, majd ezután mehet be e hűtőbe kb fél órára.

    Tipp:

    Ha épp nem találtam szénhidrát csökkentett lisztet a közeli boltban, akkor teljes kiőrlésűből készítettem. Személy szerint én az Allinson-t részesítem előnybe.

    Mascarponéből én többnyire a Tesco-s light-ot használom

    Általában egész éjszakára beteszem a hűtőbe pihenni, így szépen összeérnek az ízek és a krém is. Isteni finom és diétás is :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá