Diétás diós répatorta recept
Hozzávalók:
- 500 g répa
- 250 g szénhidrát csökkentett liszt
- 300 g természetes édesítő (pl. stevia, canderel)
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- 150 gramm dió
- 2 teáskanál sütőpor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vanília aroma és fahéj
A mázhoz:
- 200 gramm light krémsajt, vagy mascarpone (ha a torta tetejét és közepét is megkennéd, akkor végy dupla adagot)
- Természetes édesítő ízlés szerint
- Vanília aroma
Elkészítése:
A répát megpucolom és lereszelem. én durva reszelőt használok mivel szeretem ha kicsit nagyobb darabokba van benne a répa. Ha valaki nem szereti akkor használhat finom reszelőt is.
A többi hozzávalóval összedolgozzuk és a kész masszát sütőformába öntöm. Ez lehet sima tepsi vagy kör alakú torta forma is. Én általában egy közepes méretű tepsibe sütöm, mert így több kis szeletet tudok vágni és a vendégek is könnyebben tudják enni mint a nagy torta szeleteket.
150 fokos légkeveréses sütőbe teszem és tűpróbáig sütöm. Ez kb. nekem egy jó 40 perc. A sütőből kivéve megvárom, amíg kihűl és megtöltöm a krémmel. Ha középen is meg akarom tölteni akkor a piskótát kihűlés után kettévágom és megtöltöm, majd a tetejét is. Én díszíteni dióval szoktam, majd ezután mehet be e hűtőbe kb fél órára.
Tipp:
Ha épp nem találtam szénhidrát csökkentett lisztet a közeli boltban, akkor teljes kiőrlésűből készítettem. Személy szerint én az Allinson-t részesítem előnybe.
Mascarponéből én többnyire a Tesco-s light-ot használom
Általában egész éjszakára beteszem a hűtőbe pihenni, így szépen összeérnek az ízek és a krém is. Isteni finom és diétás is :)