Diétás diós répatorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 500 g répa
  • 250 g szénhidrát csökkentett liszt
  • 300 g természetes édesítő (pl. stevia, canderel)
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 150 gramm dió
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás
  • vanília aroma és fahéj

A mázhoz:

  • 200 gramm light krémsajt, vagy mascarpone (ha a torta tetejét és közepét is megkennéd, akkor végy dupla adagot)
  • Természetes édesítő ízlés szerint
  • Vanília aroma

Elkészítése:

A répát megpucolom és lereszelem. én durva reszelőt használok mivel szeretem ha kicsit nagyobb darabokba van benne a répa. Ha valaki nem szereti akkor használhat finom reszelőt is.

A többi hozzávalóval összedolgozzuk és a kész masszát sütőformába öntöm. Ez lehet sima tepsi vagy kör alakú torta forma is. Én általában egy közepes méretű tepsibe sütöm, mert így több kis szeletet tudok vágni és a vendégek is könnyebben tudják enni mint a nagy torta szeleteket.

150 fokos légkeveréses sütőbe teszem és tűpróbáig sütöm. Ez kb. nekem egy jó 40 perc. A sütőből kivéve megvárom, amíg kihűl és megtöltöm a krémmel. Ha középen is meg akarom tölteni akkor a piskótát kihűlés után kettévágom és megtöltöm, majd a tetejét is. Én díszíteni dióval szoktam, majd ezután mehet be e hűtőbe kb fél órára.

Tipp:

Ha épp nem találtam szénhidrát csökkentett lisztet a közeli boltban, akkor teljes kiőrlésűből készítettem. Személy szerint én az Allinson-t részesítem előnybe.

Mascarponéből én többnyire a Tesco-s light-ot használom

Általában egész éjszakára beteszem a hűtőbe pihenni, így szépen összeérnek az ízek és a krém is. Isteni finom és diétás is :)