Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diabetikus gyümölcsös túrótorta recept

Diabetikus gyümölcsös túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 36 dkg diabetikus omlós keksz
    • 10 dkg puha vaj
    • gyümölcslé
    • 50 dkg túró
    • 6 kk stevia cukor (édesítő)
    • 2 citrom reszelt héja
    • 2 csomag vaníliás cukor (diabetikus)
    • 8 dl tejszín
    • 2 csomag zselatin
    • 2 dl víz
    • kb. 50 dkg gyümölcs (darabok a krémbe, szeletek díszítéshez)

    Elkészítése:

    A kekszet ledaráljuk, és a vajjal, valamint annyi gyümölcslével összegyúrjuk, hogy összeálljon. Egy kapcsos, 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük vele.

    A túrót áttörjük, és összekeverjük az édesítővel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. A keményre felvert tejszínt óvatosan hozzákeverjük.

    A zselatint 2 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük, és lassan hozzákeverjük a túrós masszához, majd a kisebb darabokra vágott gyümölcsöket is beleforgatjuk.

    A tortaformába lévő kekszes alapra öntjük a krémet, és hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt a zselatin, feldíszítjük a tortát gyümölcsökkel.

    A diabetikus gyümölcsös túrótorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 228 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá