Diabetikus gyümölcsös túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 36 dkg diabetikus omlós keksz
  • 10 dkg puha vaj
  • gyümölcslé
  • 50 dkg túró
  • 6 kk stevia cukor (édesítő)
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor (diabetikus)
  • 8 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin
  • 2 dl víz
  • kb. 50 dkg gyümölcs (darabok a krémbe, szeletek díszítéshez)

Elkészítése:

A kekszet ledaráljuk, és a vajjal, valamint annyi gyümölcslével összegyúrjuk, hogy összeálljon. Egy kapcsos, 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük vele.

A túrót áttörjük, és összekeverjük az édesítővel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal. A keményre felvert tejszínt óvatosan hozzákeverjük.

A zselatint 2 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük, és lassan hozzákeverjük a túrós masszához, majd a kisebb darabokra vágott gyümölcsöket is beleforgatjuk.

A tortaformába lévő kekszes alapra öntjük a krémet, és hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt a zselatin, feldíszítjük a tortát gyümölcsökkel.