Dalmata torta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 6 dkg cukor
- 3 tpjás
- 6 dkg liszt + a formához
- 1/2 tasak sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- vaj a formához
Krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 30 dkg fehér csoki
- 3 dkg étcsoki
- 0,2 dl habtajszín
Elkészítése:
Vejük fel a tojásokat a cukorral, forgassuk bele a lisztet, kakaóport és a sütőport.Töltsük a tésztát a vajjal kikent, lisztel meghintett csatos formába. 160 fokon 40 percig süssük.
A krémhez verjük fel a tejszínt, hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 30 percig. Olvasszuk fel a fehér csokit, keverjünk hozzá a tejszínhabból 3 kanállal majd a többit is. Kenjük a kihűlt tésztára.
Közben olvasszuk meg az étcsokit és keverjük hozzá a tejszínt. Töltsük habzsákba és nyomjunk pöttyöket a tortára.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.