Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dalmata torta recept

Dalmata torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6 dkg cukor
    • 3 tpjás
    • 6 dkg liszt + a formához
    • 1/2 tasak sütőpor
    • 2 dkg kakaópor
    • vaj a formához

    Krémhez:

    • 4 dl habtejszín
    • 30 dkg fehér csoki
    • 3 dkg étcsoki
    • 0,2 dl habtajszín

    Elkészítése:
    Vejük fel a tojásokat a cukorral, forgassuk bele a lisztet, kakaóport és a sütőport.Töltsük a tésztát a vajjal kikent, lisztel meghintett csatos formába. 160 fokon 40 percig süssük.
    A krémhez verjük fel a tejszínt, hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 30 percig. Olvasszuk fel a fehér csokit, keverjünk hozzá a tejszínhabból 3 kanállal majd a többit is. Kenjük a kihűlt tésztára.
    Közben olvasszuk meg az étcsokit és keverjük hozzá a tejszínt. Töltsük habzsákba és nyomjunk pöttyöket a tortára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá