Dalmata torta recept

Hozzávalók:
- 6 dkg cukor
- 3 tpjás
- 6 dkg liszt + a formához
- 1/2 tasak sütőpor
- 2 dkg kakaópor
- vaj a formához
Krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 30 dkg fehér csoki
- 3 dkg étcsoki
- 0,2 dl habtajszín
Elkészítése:
Vejük fel a tojásokat a cukorral, forgassuk bele a lisztet, kakaóport és a sütőport.Töltsük a tésztát a vajjal kikent, lisztel meghintett csatos formába. 160 fokon 40 percig süssük.
A krémhez verjük fel a tejszínt, hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 30 percig. Olvasszuk fel a fehér csokit, keverjünk hozzá a tejszínhabból 3 kanállal majd a többit is. Kenjük a kihűlt tésztára.
Közben olvasszuk meg az étcsokit és keverjük hozzá a tejszínt. Töltsük habzsákba és nyomjunk pöttyöket a tortára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »