Dalmata torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 dkg cukor
  • 3 tpjás
  • 6 dkg liszt + a formához
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • vaj a formához

Krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 30 dkg fehér csoki
  • 3 dkg étcsoki
  • 0,2 dl habtajszín

Elkészítése:
Vejük fel a tojásokat a cukorral, forgassuk bele a lisztet, kakaóport és a sütőport.Töltsük a tésztát a vajjal kikent, lisztel meghintett csatos formába. 160 fokon 40 percig süssük.
A krémhez verjük fel a tejszínt, hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 30 percig. Olvasszuk fel a fehér csokit, keverjünk hozzá a tejszínhabból 3 kanállal majd a többit is. Kenjük a kihűlt tésztára.
Közben olvasszuk meg az étcsokit és keverjük hozzá a tejszínt. Töltsük habzsákba és nyomjunk pöttyöket a tortára.