Csokoládétorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 késhegynyi sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 ek kakaópor
- ízlés szerint rum, vagy aroma
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
Bevonáshoz:
- 20 dkg csokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 3 részre osztjuk és egyenként egy 26 cm-es tortaformában 180 fokos sütőben megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta átsült-e.)
Krém készítése:
A csokoládés pudingport a kakaóporral elkeverjük, majd a tejjel fokozatosan felöntve csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a felkockázott csokit és lassú tűzön felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot apránként hozzáadjuk és krémesre keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótalapokat a krémmel betöltjük (hagyjuk a krémből a tetejére).
A csokit az étolajjal gőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát. Hagyjuk a csokit megdermedni, majd a maradék krémmel díszítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »