Csokoládétorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 késhegynyi sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 1 ek kakaópor
- ízlés szerint rum, vagy aroma
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
Bevonáshoz:
- 20 dkg csokoládé
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 3 részre osztjuk és egyenként egy 26 cm-es tortaformában 180 fokos sütőben megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskóta átsült-e.)
Krém készítése:
A csokoládés pudingport a kakaóporral elkeverjük, majd a tejjel fokozatosan felöntve csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a felkockázott csokit és lassú tűzön felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot apránként hozzáadjuk és krémesre keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótalapokat a krémmel betöltjük (hagyjuk a krémből a tetejére).
A csokit az étolajjal gőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát. Hagyjuk a csokit megdermedni, majd a maradék krémmel díszítsük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »