Csokoládétorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- -10 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral keverd habosra. Apránként adagold hozzá a lisztet, a kakaóport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is forgasd bele. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg.
A krémhez a habtejszín felét főzd fel a cukorral és a beletördelt csokoládéval. Ha kihűlt, szórd bele a vaníliás cukrot, add hozzá a habosra kevert vajat. Majd a többi habtejszínből vert habot is forgasd bele.
A tésztakorongot vágd 3 lapba. Kend meg a krémmel, és illeszd össze. ( Egy kicsi krémet tegyél félre a díszítéshez).A tortabevonót gőz felett olvaszd meg, és egy hosszú pengéjű késsel simítsd a sütemény tetejére. Ha megdermedt a csokoládé, a maradék krémmel cifrázd ki a tetejét. A krémet gazdagíthatod meggybefőttel vagy rumos mazsolával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »