Csokoládétorta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 15 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- -10 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral keverd habosra. Apránként adagold hozzá a lisztet, a kakaóport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is forgasd bele. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg.
A krémhez a habtejszín felét főzd fel a cukorral és a beletördelt csokoládéval. Ha kihűlt, szórd bele a vaníliás cukrot, add hozzá a habosra kevert vajat. Majd a többi habtejszínből vert habot is forgasd bele.
A tésztakorongot vágd 3 lapba. Kend meg a krémmel, és illeszd össze. ( Egy kicsi krémet tegyél félre a díszítéshez).A tortabevonót gőz felett olvaszd meg, és egy hosszú pengéjű késsel simítsd a sütemény tetejére. Ha megdermedt a csokoládé, a maradék krémmel cifrázd ki a tetejét. A krémet gazdagíthatod meggybefőttel vagy rumos mazsolával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »