Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral keverd habosra. Apránként adagold hozzá a lisztet, a kakaóport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is forgasd bele. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg.
A krémhez a habtejszín felét főzd fel a cukorral és a beletördelt csokoládéval. Ha kihűlt, szórd bele a vaníliás cukrot, add hozzá a habosra kevert vajat. Majd a többi habtejszínből vert habot is forgasd bele.
A tésztakorongot vágd 3 lapba. Kend meg a krémmel, és illeszd össze. ( Egy kicsi krémet tegyél félre a díszítéshez).A tortabevonót gőz felett olvaszd meg, és egy hosszú pengéjű késsel simítsd a sütemény tetejére. Ha megdermedt a csokoládé, a maradék krémmel cifrázd ki a tetejét. A krémet gazdagíthatod meggybefőttel vagy rumos mazsolával is.