Csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 evőkanál kakaópor

A krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • -10 dkg vaj

A tetejére:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral keverd habosra. Apránként adagold hozzá a lisztet, a kakaóport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is forgasd bele. Egy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg.

A krémhez a habtejszín felét főzd fel a cukorral és a beletördelt csokoládéval. Ha kihűlt, szórd bele a vaníliás cukrot, add hozzá a habosra kevert vajat. Majd a többi habtejszínből vert habot is forgasd bele.

A tésztakorongot vágd 3 lapba. Kend meg a krémmel, és illeszd össze. ( Egy kicsi krémet tegyél félre a díszítéshez).A tortabevonót gőz felett olvaszd meg, és egy hosszú pengéjű késsel simítsd a sütemény tetejére. Ha megdermedt a csokoládé, a maradék krémmel cifrázd ki a tetejét. A krémet gazdagíthatod meggybefőttel vagy rumos mazsolával is.