Csokoládétorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál forró víz
- 8 evőkanál liszt
- 2 evőkanál keserű kakaópor
- 2 evőkanál olaj
- 1 csomag (12 g) sütőpor
Fehér krém:
- 1 csapott evőkanál zselatin
- 3 evőkanál víz
- 1,5 dl tej
- 1 csomag (10 g) vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 6 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
Barna krém:
- 1 csapott evőkanál zselatin
- 3 evőkanál víz
- 1,5 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 6 dkg cukor
- 15 dkg csokoládé
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
Oldalára:
- csokiforgács
Díszítéshez:
- 10 dkg csokoládé
- 1-1,5 dl habtejszín
A tepsi mérete:
- 25×39 cm
Elkészítése:
A tortalaphoz a tojásokat egészben a cukorral 10 percig elektromos habverővel habosra keverjük,majd hozzáadagoljuk a vizet,az olajat és a liszt,kakaópor,sütőpor keveréket. A tepsi alját kibéleljük sütőpapírral, és belesimítjuk a masszát.
200 °C-ra melegített sütőben megsütjük.
A fehér krémhez a zselatint beáztatjuk a vízbe 10 percre.
A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral.
A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral robotgéppel, lassan felöntjük folytonos kevergetés mellett a forró tejjel, és kis lángon (vagy gőz fölött) addig főzzük állandó kavarással, míg kissé besűrűsödik (kb 10-15 perc). A forráspontot ne érje el!
Közben a beáztatott zselatint alacsony hőmérsékleten kavargatva feloldjuk, hozzáadjuk a tojásos krémhez, és hagyjuk hűlni. (Hideg vízbe állítva gyorsabban hűl.)
A kihűlt tojásos krémet habverővel felverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a tojásos krémmel óvatosan összeforgatjuk.
A csokis krémhez a csokoládét felaprítjuk.
A zselatint ismét beáztatjuk a vízbe 10 percre.
A tejet felforraljuk. A tojások sárgáit a cukorral kikeverjük robotgéppel, a forró tejjel lassan felöntjük, miközben állandóan keverjük. Lassú tűzön főzzük 10 percig, hogy kissé besűrűsödjön.
Közben a beáztatott zselatint alacsony hőmérsékleten feloldjuk, hozzáadjuk a tojásos krémhez. Belekeverjük az aprított csokoládét is, addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad, majd hagyjuk kihűlni.
A kihűlt csokis krémet habverővel felverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd a csokis krémmel óvatosan összeforgatjuk.
A tortalapot keresztbe ketté vágtam,majd hosszában mind a kettőt.
Így négy lapunk lett.
Az egyik oldalát gömbölyűre vágtam.
A két ízű krémmel betöltjük.
A krémmel úgy gazdálkodjunk, hogy maradjon belőle a díszítésre is.
A kétféle csokit gőz fölött felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a torta tetejére.
Oldalát csokiforgáccsal díszítjük.
A csokoládét felolvasztottam.
Egy zsírpapírra csurgattam,amikor megdermedt,szív formákat szúrtam ki és díszítettem a tortát vele.
A tejszínbabot keményre vertem és habrózsákat nyomtam a torta szélére.
A kész tortát hideg helyre tesszük legkevesebb 5-6 órára, de legjobb, ha hagyjuk összeérni az ízeket másnapig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »