Csokoládés, szilvás rolád torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Narancs piskótához (2 laphoz):
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 4 dkg cukor
- 4 ek frissen facsart narancslé
- 2 egész narancs héja reszelve
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 14 dkg vaj, olvasztva
- 2 cs sütőpor
Csokoládés piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dkg porcukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 1 ek kakaópor
- 7 dkg olvasztott vaj
- 1 cs sütőpor
Tejszínhabhoz:
- 2 ek zselatin
- 4 ek víz
- 0,5 l habtejszín
- porcukor ízlés szerint
- 1 tk vanília esszencia
- szilvalekvár
Elkészítése:
A narancsos piskótához a tojás sárgákat keverjük ki a 4 dkg cukorral és adjuk hozzá a narancs levét és héját.
A fehérjét verjük habbá a 20 dkg porcukor hozzáadásával, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük össze, keverjük bele a sütőporos lisztet, majd az olvasztott vajat. A tésztából két egyforma lapot sütünk, zsírpapírral bélelt tepsiben (a legnagyobb tepsinket vegyük elő), és 170 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt (tűpróbáig) süssük meg.
Hagyjuk kicsit kihűlni és a sütés közben keletkező felső kérget vágjuk le róla a további használat előtt.
Vágjuk 6-6,5 cm széles csíkokra, kb 10 csík kell és kenjük meg szilvalekvárral. Nekem fahéjas szilvalekvárom volt, ezzel még különlegesebb íze lett. Tekerjük fel spirálformára, majd ragasszuk hozzá a következő lapot, azt is tekerjük rá, majd így folytatva növeljük addig, amíg el nem fogynak a lapok.
A csokis piskótát az előző piskótához hasonló módon készítsük el a csokoládés piskóta tésztáját.
Zsírpapírral bélelt, vagy zsírral-liszttel kikent, 20 cm átmérőjű kerek tortaformában süssünk 2 lapot, előmelegített 170 °C hőmérsékletű sütőben 20 perc alatt (tűpróbáig).
Hagyjuk kihűlni, majd, mint az előző tésztánál, erről is vágjuk le vékonyan a kérget.
Keverjük össze a zselatint a vízzel és kis lángon melegítsük olvadásig. Egy kicsit hűtsük ki.
A jól behűtött tejszínt verjük kemény habbá, majd apránként adagoljuk hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot, majd a zselatint is. Kemény, stabil tejszínhabot fogunk kapni.
Állítsuk össze a tortát: egy csokoládés piskóta lap, egy réteg tejszínhab, a narancsos piskóta spirál (lekvárral töltve), egy réteg tejszínhab, egy csokoládés piskóta lap.
Végül pedig az egész tortát vonjuk be a maradék krémmel és díszítsük ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »