Csokoládés-meggytorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 10 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 2 kk sütőpor
Csokis krémhez:
- 1 cs csokis pudingpor
- 3 dl tej
- 4-5 ek cukor
- 250 ml habtejszín
Meggyes réteg:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 l meggybefőttlé vagy 1 l meggyszörp
- 2,5 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
Díszítéshez:
- 500 ml habtejszín
- 1 cs habfixáló
Elkészítése:
Először egy 30 cm-es sütőformában megsütjük szokásos módon a piskótát, majd 3 egyforma részre vágjuk.
Megfőzzük a csokipudingot a tejjel és cukorral, majd kihűlni hagyjuk. Miközben hűl kézi mixerrel felverjük a habtejszínt, amikor a puding kihűlt összekeverjük a tejszínnel és az első rétegre rákenjük.
A meggylét vagy meggyszörpöt kikeverjük a cukorral és a pudingporral, közben a meggyszemeket félbevágjuk és felrakjuk kicsit főni, addig amíg levet nem engedett, amikor ez megtörtént beleöntjük a pudingos-cukros-meggylébe és megfőzzük. Sűrűsödésig főzzük. Kb félig hagyjuk a meggyes réteget hűlni és utána beleöntjük a 2. és 3. piskótalap közé.
Amikor összeraktuk a tortát, felverjük az habtejszínt a habfixálóval és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Én a tetejére csokit reszeltem.
1 éjszakára hűtőbe tesszük.