Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-meggytorta recept

Csokoládés-meggytorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek cukor
    • 10 ek liszt
    • 2 ek kakaópor
    • 2 kk sütőpor

    Csokis krémhez:

    • 1 cs csokis pudingpor
    • 3 dl tej
    • 4-5 ek cukor
    • 250 ml habtejszín

    Meggyes réteg:

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 1 l meggybefőttlé vagy 1 l meggyszörp
    • 2,5 cs vaníliás pudingpor
    • 20 dkg cukor

    Díszítéshez:

    • 500 ml habtejszín
    • 1 cs habfixáló

    Elkészítése:

    Először egy 30 cm-es sütőformában megsütjük szokásos módon a piskótát, majd 3 egyforma részre vágjuk.

    Megfőzzük a csokipudingot a tejjel és cukorral, majd kihűlni hagyjuk. Miközben hűl kézi mixerrel felverjük a habtejszínt, amikor a puding kihűlt összekeverjük a tejszínnel és az első rétegre rákenjük.

    A meggylét vagy meggyszörpöt kikeverjük a cukorral és a pudingporral, közben a meggyszemeket félbevágjuk és felrakjuk kicsit főni, addig amíg levet nem engedett, amikor ez megtörtént beleöntjük a pudingos-cukros-meggylébe és megfőzzük. Sűrűsödésig főzzük. Kb félig hagyjuk a meggyes réteget hűlni és utána beleöntjük a 2. és 3. piskótalap közé.

    Amikor összeraktuk a tortát, felverjük az habtejszínt a habfixálóval és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Én a tetejére csokit reszeltem.

    1 éjszakára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá