Hozzávalók:
Tésztához:
Csokis krémhez:
Meggyes réteg:
Díszítéshez:
Elkészítése:
Először egy 30 cm-es sütőformában megsütjük szokásos módon a piskótát, majd 3 egyforma részre vágjuk.
Megfőzzük a csokipudingot a tejjel és cukorral, majd kihűlni hagyjuk. Miközben hűl kézi mixerrel felverjük a habtejszínt, amikor a puding kihűlt összekeverjük a tejszínnel és az első rétegre rákenjük.
A meggylét vagy meggyszörpöt kikeverjük a cukorral és a pudingporral, közben a meggyszemeket félbevágjuk és felrakjuk kicsit főni, addig amíg levet nem engedett, amikor ez megtörtént beleöntjük a pudingos-cukros-meggylébe és megfőzzük. Sűrűsödésig főzzük. Kb félig hagyjuk a meggyes réteget hűlni és utána beleöntjük a 2. és 3. piskótalap közé.
Amikor összeraktuk a tortát, felverjük az habtejszínt a habfixálóval és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Én a tetejére csokit reszeltem.
1 éjszakára hűtőbe tesszük.