Csokoládés-meggytorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 10 tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 2 kk sütőpor

Csokis krémhez:

  • 1 cs csokis pudingpor
  • 3 dl tej
  • 4-5 ek cukor
  • 250 ml habtejszín

Meggyes réteg:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 l meggybefőttlé vagy 1 l meggyszörp
  • 2,5 cs vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor

Díszítéshez:

  • 500 ml habtejszín
  • 1 cs habfixáló

Elkészítése:

Először egy 30 cm-es sütőformában megsütjük szokásos módon a piskótát, majd 3 egyforma részre vágjuk.

Megfőzzük a csokipudingot a tejjel és cukorral, majd kihűlni hagyjuk. Miközben hűl kézi mixerrel felverjük a habtejszínt, amikor a puding kihűlt összekeverjük a tejszínnel és az első rétegre rákenjük.

A meggylét vagy meggyszörpöt kikeverjük a cukorral és a pudingporral, közben a meggyszemeket félbevágjuk és felrakjuk kicsit főni, addig amíg levet nem engedett, amikor ez megtörtént beleöntjük a pudingos-cukros-meggylébe és megfőzzük. Sűrűsödésig főzzük. Kb félig hagyjuk a meggyes réteget hűlni és utána beleöntjük a 2. és 3. piskótalap közé.

Amikor összeraktuk a tortát, felverjük az habtejszínt a habfixálóval és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Én a tetejére csokit reszeltem.

1 éjszakára hűtőbe tesszük.