Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés epertorta recept

Csokoládés epertorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    26cm-es tortaformához:

    • 20 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 30 dkg rétesliszt
    • 5 dkg keserű kakaó
    • 1,5 kávéskanál sütőpor
    • kb 2,5 dl tej

    A töltelékhez:

    • 3 evőkanál eperlekvár
    • 50 dkg eper
    • 3 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló por
    • 1 kávéskanál vaníliás cukor
    • 2 evőkanál porcukor
    • zsiradék a tortaformához

    Elkészítése:
    A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük,
    és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük, 180 C- fokon (gáz 2-3 fokozat) kb. 1 óráig sütjük. A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk, az alsó részét az eperlekvárral megkenjük. Az epret megmossuk, és 1/4-t a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. A habtejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és két órára a hűtőbe tesszük. A maradék epret felszeleteljük és a tortát feldíszítjük vele, majd azt 12 szeletre vágjuk, és tálaljuk.

    Sztori: A keserű kakaóval készült tészta a vaníliás-epres habtejszínnel délutáni kávéhoz vagy teához is nagyszerű.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá