Csokoládés epertorta recept

Hozzávalók:
26cm-es tortaformához:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csipet só
- 30 dkg rétesliszt
- 5 dkg keserű kakaó
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- kb 2,5 dl tej
A töltelékhez:
- 3 evőkanál eperlekvár
- 50 dkg eper
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló por
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
- zsiradék a tortaformához
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a tojást és a sót beledolgozzuk. A lisztet, a kakaót és a sütőport rászórjuk, és a tejjel együtt beleforgatjuk. A tésztát kivajazott tortaformába öntjük,
és a hideg sütőbe a legalsó rácsra tesszük, 180 C- fokon (gáz 2-3 fokozat) kb. 1 óráig sütjük. A kihűlt tortalapot keresztben félbevágjuk, az alsó részét az eperlekvárral megkenjük. Az epret megmossuk, és 1/4-t a díszítéshez félretesszük, a többit nagyobb darabokba szétnyomkodjuk. A habtejszínt félig felverjük, majd a habfixálót, a vaníliás cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Az összenyomkodott epret belekeverjük. A tészta alsó felét az epres hab felével megkenjük, a másik lapot ráfektetjük, a maradék habot a tetejére simítjuk, és két órára a hűtőbe tesszük. A maradék epret felszeleteljük és a tortát feldíszítjük vele, majd azt 12 szeletre vágjuk, és tálaljuk.
Sztori: A keserű kakaóval készült tészta a vaníliás-epres habtejszínnel délutáni kávéhoz vagy teához is nagyszerű.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »