Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés babapiskóta torta recept

Csokoládés babapiskóta torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a “tésztához”

    • 12 dkg étcsokoládé,
    • 5 dkg vaj,
    • 3 dkg cukor,
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,
    • csipetnyi só,
    • kb. 35 db babapiskóta

    A babapiskóta áztatásához:

    • 10 dkg cukor,
    • 1 kupica rum,
    • 2,5 dl feketekávé

    A mázhoz:

    • 0,5 dl habtejszín
    • 15 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:
    A csokoládét apró darabokra tördeljük, és lábasba szórjuk. A vajat meg a cukrot hozzáadjuk és vízgőzön főzve addig kevergetjük, amíg selymesen krémszerű lesz. A tűzről levéve a tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. Egy kis habüstöt vagy mély kerek tálat alufóliával kibélelünk. A beáztatott (de nem puhára áztatott) babapiskótát egyesével lerakjuk. A forma alját és oldalát kibéleljük vele.
    A közepét csokoládékrémmel kibéleljük, a tetejére a maradék babapiskótát ráfektetjük.
    Alufóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálaláskor a formából kiborítjuk, lefejtjük róla az alufóliát, és bevonjuk a csokoládémázzal. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk. Ismét dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
    Díszítésképpen használhatunk rá mandula szeleteket, zselés cukrot, de akár tejszínhabot is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá