Csokoládés babapiskóta torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csokoládés babapiskóta torta

Hozzávalók:

Hozzávalók a “tésztához”

  • 12 dkg étcsokoládé,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 dkg cukor,
  • 4 tojás,
  • csipetnyi só,
  • kb. 35 db babapiskóta

A babapiskóta áztatásához:

  • 10 dkg cukor,
  • 1 kupica rum,
  • 2,5 dl feketekávé

A mázhoz:

  • 0,5 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése:
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és lábasba szórjuk. A vajat meg a cukrot hozzáadjuk és vízgőzön főzve addig kevergetjük, amíg selymesen krémszerű lesz. A tűzről levéve a tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. Egy kis habüstöt vagy mély kerek tálat alufóliával kibélelünk. A beáztatott (de nem puhára áztatott) babapiskótát egyesével lerakjuk. A forma alját és oldalát kibéleljük vele.
A közepét csokoládékrémmel kibéleljük, a tetejére a maradék babapiskótát ráfektetjük.
Alufóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálaláskor a formából kiborítjuk, lefejtjük róla az alufóliát, és bevonjuk a csokoládémázzal. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk. Ismét dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Díszítésképpen használhatunk rá mandula szeleteket, zselés cukrot, de akár tejszínhabot is!