Hozzávalók:
Hozzávalók a “tésztához”
A babapiskóta áztatásához:
A mázhoz:
Elkészítése:
A csokoládét apró darabokra tördeljük, és lábasba szórjuk. A vajat meg a cukrot hozzáadjuk és vízgőzön főzve addig kevergetjük, amíg selymesen krémszerű lesz. A tűzről levéve a tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. Egy kis habüstöt vagy mély kerek tálat alufóliával kibélelünk. A beáztatott (de nem puhára áztatott) babapiskótát egyesével lerakjuk. A forma alját és oldalát kibéleljük vele.
A közepét csokoládékrémmel kibéleljük, a tetejére a maradék babapiskótát ráfektetjük.
Alufóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Tálaláskor a formából kiborítjuk, lefejtjük róla az alufóliát, és bevonjuk a csokoládémázzal. A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk. Ismét dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Díszítésképpen használhatunk rá mandula szeleteket, zselés cukrot, de akár tejszínhabot is!