Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládékrémes torta recept

Csokoládékrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipetnyi só
    • 18 dkg kristálycukor
    • 18 dkg rétesliszt
    • csipet sütőpor (elhagyható)

    Csokoládékrém:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
    • 30 dkg vaj

    Továbbá:

    • lekvár és rum keveréke (a piskóta megkenéséhez)
    • csokoládé (a díszítéshez)

    Elkészítése:

    A piskótához a tojások fehérjét elkezdjük felverni, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, majd ha már nagyon kemény a hab, egyenként a tojások sárgáját. Fakanállal hozzákeverjük a lisztben elkevert sütőport. 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

    A csokoládékrémhez gőz fölött kézi mixerrel felverjük a tojásokat a cukorral, hozzáadagoljuk a csokoládét, és krémesre keverjük. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd adagonként hozzáadjuk a felkockázott vajat. Hűtőbe tesszük.

    A kisült és kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, mindkét lapot megkenjük a (rumos) lekvárral, majd a krémmel, végül a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Ízlés szerint díszítjük.

    Tipp:

    Ez a csokoládékrém variálható pl. instant kávépor/rum hozzáadásával.

    A csokoládékrémes torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 378 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 42 g
    Zsír: 20 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá