Csokoládékrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 6 tojás
  • csipetnyi só
  • 18 dkg kristálycukor
  • 18 dkg rétesliszt
  • csipet sütőpor (elhagyható)

Csokoládékrém:

  • 3 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
  • 30 dkg vaj

Továbbá:

  • lekvár és rum keveréke (a piskóta megkenéséhez)
  • csokoládé (a díszítéshez)

Elkészítése:

A piskótához a tojások fehérjét elkezdjük felverni, hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot, majd ha már nagyon kemény a hab, egyenként a tojások sárgáját. Fakanállal hozzákeverjük a lisztben elkevert sütőport. 24 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 180 °C-on 30 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

A csokoládékrémhez gőz fölött kézi mixerrel felverjük a tojásokat a cukorral, hozzáadagoljuk a csokoládét, és krémesre keverjük. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd adagonként hozzáadjuk a felkockázott vajat. Hűtőbe tesszük.

A kisült és kihűlt piskótát 3 felé vágjuk, mindkét lapot megkenjük a (rumos) lekvárral, majd a krémmel, végül a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Ízlés szerint díszítjük.

Tipp:

Ez a csokoládékrém variálható pl. instant kávépor/rum hozzáadásával.