Csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 3 ek holland kakaópor
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
Párizsikrém:
- 20 dkg cukor
- 3,2 dl habtejszín
- 25 dkg margarin
- 10 dkg holland kakaópor
- 5 dkg olvasztott csoki
Díszítés:
- manduladarabkák pirítva
- csokilapkák
- marcipánlevél
Bevonat:
- 15 dkg olvasztott tortabevonó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 24 cm átmérőjű formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. A teljesen kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
A krémet előző nap készítjük el. A tejszínben elkeverjük a cukrot, majd feltesszük a tűzre, amint a cukor elolvadt hozzáadunk 20 dkg margarint és 7-12 percig melegítjük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kakaóport és habverővel csomómentesre keverjük. Másnapig hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, 15 percig állni hagyjuk szobahőmérsékleten, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Hozzáadunk 5 dkg puha margarint és 5 dkg olvasztott csokit és így is jól elkeverjük.
A lapokat bevonjuk a krém 3/4-ed részével, a maradékkal pedig az oldalát vonjuk be valamint keveset félreteszünk a díszítéshez. tetejét olvasztott csokival vonjuk be, majd a krémből körben a szélére habrózsákat nyomunk és ízlés szerint díszítjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »