Csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek liszt
- 3 ek holland kakaópor
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
Párizsikrém:
- 20 dkg cukor
- 3,2 dl habtejszín
- 25 dkg margarin
- 10 dkg holland kakaópor
- 5 dkg olvasztott csoki
Díszítés:
- manduladarabkák pirítva
- csokilapkák
- marcipánlevél
Bevonat:
- 15 dkg olvasztott tortabevonó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 24 cm átmérőjű formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. A teljesen kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
A krémet előző nap készítjük el. A tejszínben elkeverjük a cukrot, majd feltesszük a tűzre, amint a cukor elolvadt hozzáadunk 20 dkg margarint és 7-12 percig melegítjük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kakaóport és habverővel csomómentesre keverjük. Másnapig hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, 15 percig állni hagyjuk szobahőmérsékleten, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Hozzáadunk 5 dkg puha margarint és 5 dkg olvasztott csokit és így is jól elkeverjük.
A lapokat bevonjuk a krém 3/4-ed részével, a maradékkal pedig az oldalát vonjuk be valamint keveset félreteszünk a díszítéshez. tetejét olvasztott csokival vonjuk be, majd a krémből körben a szélére habrózsákat nyomunk és ízlés szerint díszítjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »