Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta recept

Csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek liszt
    • 3 ek holland kakaópor
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 csomag sütőpor

    Párizsikrém:

    • 20 dkg cukor
    • 3,2 dl habtejszín
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg holland kakaópor
    • 5 dkg olvasztott csoki

    Díszítés:

    • manduladarabkák pirítva
    • csokilapkák
    • marcipánlevél

    Bevonat:

    • 15 dkg olvasztott tortabevonó

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 24 cm átmérőjű formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. A teljesen kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.

    A krémet előző nap készítjük el. A tejszínben elkeverjük a cukrot, majd feltesszük a tűzre, amint a cukor elolvadt hozzáadunk 20 dkg margarint és 7-12 percig melegítjük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kakaóport és habverővel csomómentesre keverjük. Másnapig hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, 15 percig állni hagyjuk szobahőmérsékleten, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Hozzáadunk 5 dkg puha margarint és 5 dkg olvasztott csokit és így is jól elkeverjük.

    A lapokat bevonjuk a krém 3/4-ed részével, a maradékkal pedig az oldalát vonjuk be valamint keveset félreteszünk a díszítéshez. tetejét olvasztott csokival vonjuk be, majd a krémből körben a szélére habrózsákat nyomunk és ízlés szerint díszítjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá