Csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 4 ek liszt
  • 3 ek holland kakaópor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor

Párizsikrém:

  • 20 dkg cukor
  • 3,2 dl habtejszín
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg holland kakaópor
  • 5 dkg olvasztott csoki

Díszítés:

  • manduladarabkák pirítva
  • csokilapkák
  • marcipánlevél

Bevonat:

  • 15 dkg olvasztott tortabevonó

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kikeverjük a piskótatésztát. Egy 24 cm átmérőjű formát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. A teljesen kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.

A krémet előző nap készítjük el. A tejszínben elkeverjük a cukrot, majd feltesszük a tűzre, amint a cukor elolvadt hozzáadunk 20 dkg margarint és 7-12 percig melegítjük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kakaóport és habverővel csomómentesre keverjük. Másnapig hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük, 15 percig állni hagyjuk szobahőmérsékleten, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk. Hozzáadunk 5 dkg puha margarint és 5 dkg olvasztott csokit és így is jól elkeverjük.

A lapokat bevonjuk a krém 3/4-ed részével, a maradékkal pedig az oldalát vonjuk be valamint keveset félreteszünk a díszítéshez. tetejét olvasztott csokival vonjuk be, majd a krémből körben a szélére habrózsákat nyomunk és ízlés szerint díszítjük. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.