Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokitorta recept

Csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tortalaphoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • csipet só

    A krémhez:

    • 30 dkg minőségi étcsokoládé
    • 5 dl habtejszín

    A díszítéshez:

    • apróra vágott csokoládé vagy csokoládé forgács

    Elkészítése:

    A csokoládékrémhez a habtejszínt egy tűzálló edénybe öntjük. A csokoládét a habtejszínbe tördeljük és állndóan kevergetve alacsony lángon felolvasztjuk. A csokis habtejszínt forrásig hevítjük. Ha kihűlt, minimum 2-3 órára, de legjobb ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjékből csipet sóval kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a cukros tojás sárgáját. Végül laza mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaóporral elkevert lisztet is.

    A tésztát sütőpappirral bélelt tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük.

    A tortalapot kettévágjuk. A hideg csokikrémet habverővel kihabositjuk, megtöltjük vele a lapot, majd a tortát kivülről bevonjuk a maradék csokoládékrémmel. A csokitorta tetejét apróra vágott étcsokivalízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá