Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokitorta recept

Csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 csapott ek liszt
    • 8 csapott ek cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 8 dl tej
    • 2 tasak csokoládés pudingpor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj

    Díszítés:

    • 15 dkg marcipán

    Elkészítése:

    Egy 26 cm-es tortaformát margarinnal kikenünk és liszttel megszórjuk.

    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Ezután hozzákeverjük a tojás sárgákat, végül beleszitáljuk a sütőporos lisztet és fakanállal óvatosan összedolgozzuk. Beleöntjük a tortaformába és takarékon tűpróbáig sütjük.

    Közben a szokásos módon elkészítjük a pudingot, csak nem tesszük bele a cukrot. A vajjal összedolgozzuk a porcukrot és hozzáadjuk a kakaóport is. Ebből egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Amikor a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas porcukrot.

    A piskótát ketté vágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a piskóta másik felét és bevonjuk a krémmel.

    Azt a krémet amit félre tettünk a díszítéshez nyomózsákba tesszük és a torta tetejére köröket formázunk az oldalára pedig hosszába csíkokat.

    Tálcára helyezzük, majd a marcipánmasszából gombákat készítünk és kirakjuk vele az oldalát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá